PROVOCAREA CUTIA MISTERELOR -DECEMBRIE


Mistery Box este o provocare draga mie si iata ca anul acesta sunt gazda pentru a doua oara . Preiau stafeta de la Monica Horoiu cu al sau blog Monya's si pe aceasta cale tin sa-i multumesc pentru propunerea de a fi gazda lunii Decembrie .
Luna decembrie este luna sarbatorilor de iarna cu arome multe si variate  si pentru ca este iarna si avem nevoie de multe vitamine m-am gandit sa aleg ca si vedeta : Clementina .
Despre aceasta provocare am mai scris , am mai vorbit dar va reamintesc ca initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate.


Regulamentul provocarii:
“Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. ... Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”

Cu aceastea fiind zise sa facem lista de ingrediente pentru luna Decembrie :
-carne
-salata/valeriana/spanac si alte verdeturi
-legume prospete: rosii , castraveti, ardei
-oua
-quinoa
-ciocolata
-nuci /migdale/caju/alune/arahide
-cartofi
-vin 
-branzeturi

Vedeta : CLEMENTINA

Sper ca lista mea sa va insipre sa preparati cat mai multe retete delicioase si gustoase .


Comentarii

Trimiteți un comentariu