Cosulete cu vinete


Un aperitiv mai altfel cu vinete . Este altceva decat clasica salata de vinete.



 Ingrediente:
Aluat cosulete
-100 gr unt
-100 gr untura
-300 gr faina
-100 ml apa
-sare
Umplutura :
-600 gr vinete coapte si tocate
-200 gr cascaval afumat
-1 ceapa
-2 oua
-sare
-piper
-2 linguri ulei

Mod de preparare
Aluatul : 

Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati
Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.
Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic .

Umplutura:
Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei . Scurgem execesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.
Razuim cascavalul si il lasam , deocamdata deoparte.
Ouale le separam : galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper , albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei .
Amestecam vinetele cu ceapa , ¾  parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper .


Din aluat intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar . Asezam cercurile in formele de tarta sau briose .
Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare in vinete .
Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas )  , punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute .



Comentarii