Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine





O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac , dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data . Sunt gustosi si arata bine 

Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor.


Asa cum am spus si in postarea precedenta in aceasta luna sunt gazda Mistery Box ,iar vedeta lunii este clementina . 
Cerasela a initiat aceasta provocare si o asteptam si pe ea sa fie activa din nou in mediul online . Puteti vedea retetele ei si regulamentul acestei provocari pe blogul ei Bunatati de prin lume adunate

Ingrediente:
-100 gr unt nesarat
-400 gr faina
-50 gr cacao pudra
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita sare
-250 gr zahar
-2 oua
-150 gr nuca +migdale taiate grosier
-100 gr stafide
-sucul de la 3 clementine
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.
Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul .

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela .
La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele.

 Incoropram .
Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ .

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute .
Dupa scurgerea timpului scoatem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.
Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute.
Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.





Comentarii

Trimiteți un comentariu