Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar

A fost un weekend cu vant puternic si temperaturi scazute , un weekend perfect pentru a porni cuptorul . Cand am timp imi place sa pregatesc in weekend gustari pentru micul dejun sau pentru a fi luate la serviciu .



Aceste cornuri sunt foarte bune , un aluat foarte gustos care se poate reincalzi putin pentru a fi mai pufoase si mai fragede.
Sunt perfecte alaturi de o cana cu lapte sau iaurt dimineata cand nu avem timp de prea multe , sau de luat in pachet la serviciu pentru a fi servite langa cafeluta.
Umplutura poate varia in functie de dorinte si preferinte , sau pot fi facute fara umplutura si servite cu unt si gem .

 Eu am ales de aceasta data sa le fac cu o umplutura de dovleac ,pentru ca ador dovleacul copt dar si pentru ca am vrut sa raspund provocarii Cutia Misterelor despre care am mai povestit pe aici . Luna aceasta Monica Horoiu cu blogul ei Monya's este gazda si ne propune ca si ingredient vedeta DOVLEACUL . 

Ingrediente:
-500 gr faina
-400 ml lapte
-150 gr unt
-2 linguri de zahar
-2 galbenusuri
-praf de sare
-coaja razuita de la o lamaie bio
-7 gr drojdie
Umplutura :
-300 gr dovleac placintar razuit
-1 lingurita scortisoara
-2-3 linguri zahar
Extra :
-1 ou

Mod de preparare
Aluatul
Laptele il incalzim putin , sa nu fie fierbinte .
In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o groapa . Untul l-am topit si l-am pus in faina .
Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina . Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare iar la final punem laptele amestecat cu drojdia .
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde maini.
In functie de faina si de marimea oualor s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.
Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.
Umplutura
Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment ) pana se inmoaie putin .

Lasam sa se raceasca .
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati . Prima jumate o lasam pe masa de lucru ,iar cealalta o punem la frigider inapoi pana terminam cu prima jumate .
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri .
Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac 

si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava  astfel incat sa aiba loc sa creasca .
Formam toate cornurile si le asezam in tava .

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora .
Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute)
Pofta buna .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .