Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag .
Eu am folosit pentru umplutura mac macinat , fiert in lapte si amestecat cu albusuri batute spuma si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat ,orice alt fel de  gem .



Ingrediente
-4 galbenusuri
-150 gr untura
-150 gr unt gras (85%grasime)
-250 gr smantana
-3 linguri otet
-1 kg faina
-coaja razuita de lamaie
-100 gr zahar (optional)
Pt umplutura :
-1 borcan 370 gr gem de prune
-200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
Extra:
Faina penru infainat masa de lucru
1 ou pentru uns

Mod de preparare
Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie ,zaharul, smantana si otetul .

 Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.
Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix il cantariti si apoi puteti imparti egal .


Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul pe blatul de lucru infainat cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita .
Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.
Le punem la frigider pentru 30-40 minute .
Intre timp pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte adaugand zaharul.
Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare . Cand este rece atunci incorporam albusurile in macul fiert .
Dupa ce clatitele de aluat  s-au odihnit in frigider urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp .
Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm . Bucatile le intindem cu sucitorul ,pe partea rulata , cat sa formam un cornulet .


 Punem umplutura si rulam .

Asezam cornuletele formate in tava , le ungem cu ou batut si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute maxim .
Dupa ce se racesc se pot pudra din abundenta cu zahar pudra .






Comentarii