Chiftelute de dovlecei cu orez

Dovlecei sunt minunati in aceasta perioada ,si cand ajung in gradina si ii vad cat sunt de frumosi si cruzi incerc tot felul de combinatii. De data asta am incercat chiftele de dovlecei cu orez coapte la cuptorul din curte .


Ingrediente
-2 dovlecei (500-600gr)
-2 morcovi proaspeti
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-3 cartofi
-jumate ardei rosu
-frunze de busuioc
-frunze de patrunjel si telina
-2 oua
-100 gr pesmet
-1 cana orez
-sare
-1 lingurita pudra ghimbir

Mod de preparare
Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca.
Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine .


Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei.
Amestecam totul cu ouale , pudra de ghimbir, pesmetul , frunzele maruntite , usturoiul pisat si orezul fiert si racit.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt . Forman chiftlele si punem la cuptorul incins la 180-200 grade pana prind o culoarea frumoasa (20-30 minute in functie de cuptor)
Serviti cu sos de iaurt cu usturoi, sos de rosii sau  maioneza daca va place .




Comentarii