Pulpa de miel la CrockPot

Carnea de miel este o carne rosie recomandata si de cei mai multi dintre nutritionisti . Aveti insa grija de unde cumparati carne de miel ,iar dupa portionare  aseazti-o rapid in congelator , este o carne usor perisabila.



Mie imi place sa o marinez inainte de gatire. De aceasta data am marinat carnea de miel in pudra de curcuma , amestecata cu vin rosu , boia de ardei ,sare si piper si am gatit-o la slow cooker timp de 6 ore. A iesit foarte frageda si gustoasa .

Ingrediente:
-1 pulpa miel (aprox 2kg)
-1 lingura pudra curcuma
-200 ml vin rosu
-3-4 catei usturoi
-3 fire leustean
-sare
-piper
-1 lingurita boia afumata
-2 fire de foi dafin
-1 lingura mustar

Mod de preparare
Carnea de miel o spalam bine in apa rece si o lasam sa se scurga si sa se usuce.
Intr-un bol punem pudra de curcuma ,50 ml vin rosu, boia , sare,piper si mustarul si omogenizam .
Cu aceasta marinata frecam bine carnea (ii facem un masaj bun ) pe toate partile . Punem carnea intr-o punga si dam la frigider pentru 12 ore. Din cand in cand mai scoatem si mai masam putin pe toate partile fara a mai scoate carnea din punga.
A doua zi punem carnea in vasul de la Slow Cooker , adaugam 150 ml vin   , usturoiul taiat in felii , frunzele de dafin si frunzele de leusean . Pornim aparatul si il setam la temperature joasa pentru 6 ore. Trebuie sa uitam de carne.
Serviti cu legume sotate sau piure de cartofi .


Comentarii