Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni


O prajitura cu blat din piscoturi insiropate cu capsuni si umplute cu crema de lapte aromata cu vanilie. 
Este o prajiturica racoroasa si la care nu trebuie sa folositi cuptorul.


Ingrediente:
-750 ml lapte
-3 linguri amidon
-5 linguri zahar
-1 pastaie vanilie
-300ml frisca
-400 gr piscoturi
-500 gr capsuni+2 linguri zahar

Mod de preparare
200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot.
Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta.
Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place.

Crema :
Intr-o ala punem amidonul alimentar, zaharul si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Amidonul se poate inlocui cu faina dar sa stii ca amidonul face crema mai fina .
Adaugam laptele treptat amestecand cu un tel para pentru a nu se fac gogoloase si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara pentru a nu face crusta .
Cand este rece foarte bine adaugam frisca batuta si amestecam . Vom obtine o crema pufoasa si aromata.
Restul capsunilor ii spalam si taiem in felii subtiri.
Incepem sa asamblam prajitura : intr-un vas punem o folie alimentara si incepem sa asezam primul strat  de piscoturi (jumate din ele) , fiecare piscot trecut prin capsunii blenduiti , acestia vor insiropa piscoturile.

Punem peste piscoturi jumate din capsuni taiati felii si apoi 3/4 din crema si restul capsunilor feliati . Nivelam  si asezam restul piscopturilor trecute prin capsunii facuti sos cu ajutorul blenderului.  Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider  si luam folia alimentara care este deasupra. 

Apoi rasturnam si luam si cealalata folie. Punem deasupra crema ramasa , ornam si servim 
.

Comentarii