Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Placinta cu cas si legume





O colega mi-a adus o bucata de cas destul de mare asa ca am luat tot ce am gasit prin frigider si am facut aceasta placinta . A fost foarte aromata si plina .

Ingrediente:
-1 pachet foi placinta
-1 ardei rosu
-1 ardei iute(optional)
-ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
-200 ml smantana
-900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
-1 bucata vanata
-1 dovlecel
-sare aromata
-50 gr unt pt unsa foile .

Mod de preparare
Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa.
Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt ,smantana  si sare dupa gust . Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta:  Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.
Untul il topim si il punem aprope , avem nevoie de el sa ungem foile.
Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus  peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas .

 Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt , o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt . Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.
Am folosit o tava de marimea foilor.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .