Pizza cu dovlecel, cas si sunca


Am pregatit un aluat de pizza si am facut mai multe combinatii. O parte din aluat l-am pus in congelator pentru data viitoare.Daca o pregatim in tava dreptunghiulara si o taiem in triunghiuri atunci poate fi servita foarte bine si ca aperitiv .



Ingrediente:
-500 gr faina integrala
-7 gr drojdie uscata
-325-350 ml apa calduta
-1/2 lingurita zahar
-2 linguri ulei masline
-sare
-un dovlecel mic
-sos de rosii (facut in casa )
-sunca de casa
-ardei iute
-cas

Mod de preparare
Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.
Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava.
Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)
Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa .

Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).

Stropim cu ulei de masline
Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.  




Comentarii