Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu



Imi place sa pregatesc dovlecei in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii . Am incercat mancare scazuta , chiftelute cu quinoa, supa de dovlecel, degetele cu parmezan din dovlecel si acuma a venit randul acestor chiftelute . Sunt foarte bune mai ales ca sunt facute la cuptor si impreuna cu sosul de sfecla rosie au fost minunate.


Ingrediente
-2 dovlecei (aprox 500gr)
-2 cartofi dulci
-1 ceapa mica
-3 catei usturoi
-1 lingurita oregano
-100 gr tofu
-4 linguri pesmet
-2 oua
-sare
-piper
-pudra de ghimbir
Pt sos:
-3 bucati sfecla rosie
-3 lingurite hrean
-sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Mod  de preparare
Legumele le spalam si le curatam de coaja .
Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin . Il stoarcem si il punem in bol.  Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol . Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana , ouale ,sare, piper, oregano si ghimbir(optional) .

Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin .
Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt.
Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti.

Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade .
Se lasa sa se raceasca pe tava .
Noi am servit cu un  sos de sfecla rosie cu hrean .
Sosul
Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea . O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea .


 Blenduim si gata sosul .
Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.











Comentarii