Briose cu cirese si fulgi de migdale

Imi era dor de niste briose pufoase si aromate asa ca am incercat varianta cu cirese , asta ca sa raspund si provocarii lansate de Rocsi in cadrul Cutiei Misterelor. Aici gasiti blogul minunat Rocsy in bucatarie . 




Ingrediente:
-3 oua
-150ml iaurt de capra
-50 ml ulei
-5 linguri de zahar
-sucul de la o lamaie
-1 lingura cacao
-50 gr fulgi migdale
-1 praf de copt
-praf de sare
-8-9 linguri faina
-cirese (cate 1-2 bucati pt fiecare briosa)

Mod de preparare
Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul .
Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam in compozitie iaurtul , sucul de lamaie ,faina si cacao  si omogenizam bine . Urmatoarele ingredient care vor fi puse in compozitie sunt praful de copt si uleiul .

Omogenizam .
Impartim aluatul in forme de briose , cate doua linguri de aluat intr-o forma. In mijlocul fiecareia punem 1 sau 2 cirese (difera de marimea formelor si de marimea cireselor) . Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute sau pana cand iese scobitoarea curate .
Mie mi-au iesit 14 bucati ,dar depinde de marimea formelor de briose . 






Comentarii