Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

 Un desert care aduce a copilarie. Un desert cu aroma de rom ,usor de facut dar si mai usor de mancat .

Cand eram mica si vecina care avea grija de casa era inca in viata ne pregatea bilute din biscuiti ,iar in mijlocul lor punea putina nuca macinata , sau taiata. Aceste ,,bombe,, ,cum le spuneam eu erau date prin nuca macinata . Imi placeau la nebunie.
Imi amintesc cu placere si drag de vremea cand mergeam acasa si dupa ce intram in curte venea vecina pe usa din curte (intre curtii exista si acum  aceasta usa ) cu o farfurie cu bombe . Era o desfatare J .
Acum eu va aduc o reteta de salam de biscuiti (care se poate transforma in bombe) dar cu o umplutura de nuca de cocos .


Ingrediente:
-450gr biscuiti Petit beure
-4 linguri de zahar
-2 linguri cacao
-250 ml lapte
-100 gr unt
-1 lingurita esenta rom
Pentru umplutura:
-100 gr unt
-4 linguri zahar pudra de preferinta
-50 ml lapte
-100 gr nuca de cocos

Mod de preparare
Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor .
Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste .
Acest sirop il turnam peste biscuitii dar nu pe tot o data . Amestecam cu o lingura de lemn sau o paleta si punem cate un pic de sirop pana cand obtinem o compozitie umeda ,usor lipicioasa .
Eu nu am pus tot siropul. Cantitatea de sirop ceruta de biscuiti este in functie de calitatea lor si de umiditatea lor.
Pregatim o fasie lunga de folie de aluminiu sau folie alimentara si intindem pe ea compozitia de biscuiti. O intindem cu mainile pana cand avem o foaie potrivita ca si grosime .
Lasam deoparte pana facem umplutura.

Untul la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra si cu laptele . Adaugam nuca de cocos si eventualele arome , daca doriti.
Intindem aceasta compozitie peste biscuiti .

Rulam cu ajutorul foliei. Invelim bine in folie de prospetime si dam la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza si se serveste rece.


























Comentarii