Ciuperci cu lime si patrunjel



O mancarica delicioasa care merge perfect servita cu o mamaliguta sau cu un orez . Este perfecta pentru perioada postului . Este o mancare rapida cu ingredinete la indemana.
Limeul este ingredientul vedeta pentru luna aprilie a provocarii Cutia Misterelor initiata de  Cerasela cu blogul ei Bunatati de prin lume adunate, iar luna aceasta gazda este Laura cu blogul sau My kitchen.


Ingrediente:
-500 gr ciuperci
-1/2  zeama de limeta +coaja
-o mana patrunjel verde tocat
-sare
-2 catei usturoi
-3 fire ceapa verde

Mod de preparare
Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi).
Ceapa verde am tocato mai mare , iar usturoiul l-am pisat .

Punem pe foc un wok, sau o tigaie antiaderenta si o lasam sa se incinga bine . Punem ciupercile .Peste ele stoarcem zeama de la o jumate de limeta  si amestecam din cand in cand . 

Eu nu folosesc ,de obicei, ulei pentru ca ciupercutele lasa zeama si se gatesc in sucul lor.
Lasam pe foc pana cand ciupercile isi lasa sucul si acesta scade .
Asezonam cu sare si alte condimente optionale , adaugam usturoiul si ceapa verde si lasam pe foc inca 3 minute. Razuim coaja de la o limeta si punem patrunjelul verde .
Mancarea este gata . Pana cand se fac ciupercile se poate fierbe orez sau o mamaliga . Noi am servit cu orez .





Comentarii

  1. Ce bun pare. O sa incerc si eu reteta! Ciupercile sunt printre preferatele mele. xoxo

    http://lifestylesem.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mada astept sa-mi spui daca ti-a placut . Ma bucur ca ai trecut pe la mine si te mai astept cu drag

      Ștergere

Trimiteți un comentariu