Supa crema de sfecla rosie

Daca va place sfecla rosie cu siguranta o sa adorati aceasta supa . Are o culoare incredibila iar dulceata sfeclei se imbina de minute cu portocala usor acrisoara .



Ingrediente:
-3 bucati sfecla rosie
-3 frunze apio sau o bucatica de telina
-1 morcov
-2 catei usturoi
-200 ml suc de portocale
-sare
-piper
-1/2 lingurita pudra de ghimbir
-200 ml smantana
Mod de preparare
Curatam legumele si le spalam bine in apa rece .
Le facem cubulete , cu cat le taiem mai marunt cu atat vor fierbe mai repede . Punem intr-o oala sfecla, apio, morcovul si usturoiul si peste ele apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele.

Le punem la fiert si cand s-au inmuiat usor oprim focul .
Cu ajutorul unui blender le pisam pana obtinem o pasta fina .

Punem din nou pe foc , asezonam cu sare si piper . Punem pudra de ghimbir si sucul de portocale si lasam sa dea cateva clocote. La final adaugam smantana , eu am folosit crema de soia de la Alpro .

Serviti cu crutoane de paine si cu extra smantana . 


Comentarii

Trimiteți un comentariu