Salata de salata verde cu sfecla rosie si oua


O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa si foarte colorata.



Ingrediente :
-4 oua fierte
-150 gr tofu
-2 sfecle rosii fierte
-1 salata verde
-1 ardei capia
-200 gr valeriana
Pt dressing:
-1 lingura zeama lamaie
-1 lingurita mustar
-sare
-piper
-2 linguri ulei masline
-2 catei usturoi zdrobiti (optional)
Mod de preparare
Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute . Le lasam sa se usuce , daca aveti uscator de salata e perfecat ,daca nu intr-un strecurator .

Asezam salata si valeriana intr-un castron mai mare . Ardeiul il taiem sub forma in care doriti. Sfecla taiata si ea cubulete ,ouale in patru si tofu cubulete (inlocuiti tofu cu branza preferata) .
Cand toate sunt pregatite facem dressingul : eu am pus intr-un borcan cu capac toate ingredientele . Am pus capacul si am agitat bine de tot pana cand s-au omogenizat .

Peste salata punem ardeiul si bucati de sfecla rosie si turnam jumate din dressing. Amestecam de cateva ori si apoi punem ouale sferturi si tofu taiat cubulete.
Serviti ca atare sau ca si salata langa un gratar .



Comentarii