Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde



 In luna martie Cristina este gazda provocarii Cutia Misterelor si ne-a adus o lista foarte interesanta si incitanta de ingredient .




 Ea ne propune : Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul 
Aceasta provocare a fost initiate de Cerasela pe al ei blog :Bunatati de prin lume adunate ,iar luna asta gazda este Cristina cu blogul ei Retetele lui Panacris
Raspund cu drag provocarii cu o reteta de aperitiv sau de ce nu fel principal. 
Ingrediente :
-300 gr piept de rata
-100 gr fistic crud
-5 fire de ceapa verde
-coaja de la o lamaie
-150 gr cascaval
-sare
-piper

Mod de preparare
Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare . Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu sare si piper si cu coaja razuita de lamaie .

Lasam deoparte carnea si incepem sa ne  ocupam de umplutura .
Fisticul impreuna cu ceapa verde spalata o punem intr-un robot si le facem pasta .

Peste fistic si ceapa razuim cascavalul si amestecam .
Carnea cu pielea spre tocator o umplem cu fisticul , ceapa si cascavalul si rulam avand grija sa inchidem bine capetele ca sa nu iasa umplutura in timpul procesarii termice.

Ruloul obtinut il legam cu ata de bucatarie si intr-un grill incins asezam carnea cu pielea in jos . Rumenim carne pe toate partile , apoi o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Este o reteta perfecta pentru un fel principal servita alaturi de garniture preferata sau rece ca si aperitiv .






Comentarii

Trimiteți un comentariu