Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

O reteta simpla dar foarte gustoasa . Imi place tare mult Martha Stewart si am tradus cateva retete de la ea . Unele dintre ele le-am incercat altele inca sunt in asteptare . Asta este una dintre ele .
O reteta de prajitura densa care aduce usor a negresa dar cu arome mai subtile . Este perfecta langa cafeluta de dimineata sau ca si desert la o masa ,iar daca ii alaturati un glob de inghetata sau o crema de vanilie este  cea mai buna alegere.


Ingrediente:
-200 gr unt
-220 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
-150 gr zahar/ 110 gr green sugar
-3 linguri cafea proaspata
-praf de sare
-2 oua
-1 lingurita extract natural de vanilie
-100 gr fulgi de migdale
Pt decor :
-50 gr ciocolata alba sau neagra
-1 lingura lapte sau unt

Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.
Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.
Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .
Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale  

si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .
Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .




Comentarii