Fasole batuta cu leurda

O mancarica de post perfecta pentru zilele astea . Cum deja in piata e plin de leurda ar fi pacat sa nu o folosim in diverse preparate sau mancata ca atare .
Eu am folosit fasole pestrita pe care am fiert-o la slow cooker impreuna cu morcov, usturoi si foi de dafin.

Ingrediente:
-300 gr fasole
-1 morcov
-3 catei usturoi
-3 foi dafin
-sare
-piper
-150 ml suc de rosii
-leurda (cat am luat in ambele maini , o gramajoara )
-50ml ulei

Mod de preparare
Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata . Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker , am pus morcovul curatat , usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .
Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema , dar apartul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .
Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului  impreuna cu sare , piper ,morcovul, usturoiul si sucul de rosii.Am pornit robotul si am facut o pasta fina .

 Mutam fasolea intr-un castron.
Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute . Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .

Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.

Amestecam fasolea pasta cu leurda , gustam si mai punem sare si piper daca trebuie . Servim cu muraturi .





Comentarii

Trimiteți un comentariu