Ardei capia umpluti cu branza

Un aperitiv deosebit ,foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest preparat .




Ingrediente:
-6 ardei capia
-250 gr ricotta
-150gr branza burduf
-2 oua
-3 linguri faina
-ulei pentru prajit.

Mod de preparare
Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam .
II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed . In acest fel ii vom putea curata mai usor.
Pana se racesc ardei facem umplutura : amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine. Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie .

Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte . Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.
Pregatim un vas cu faina si batem ouale cu o furculita . Intr-o tigaie mare punem ulei la incins .
Dam fiecare ardei prin faina si ou  de doua ori (faina –ou-faina-ou) 

si prajim in ulei incins.

Sunt buni atat calzi cat si reci. 


Comentarii