PROVOCAREA CUTIA MISTERELOR – MISTERY BOX

FEBRUARIE 2016
Vreau sa va spun ca ma simt onorata de invitatia de a ma alatura voua in acest grup si de propunerea de a fi gazda luni februarie .



Sa va spun cate ceva despre mine si experieta de blogger . M-am gandit la idea de a face un blog pentru ca aveam un caiet cu foi care zburau si tot felul de hartiute pe care erau scrise retete ,retete care nu stiam cum arata, doar imi inchipuiam . Am inceput sa construiesc blogul in 2013, a fost o vreme doar privat iar apoi l-am facut public si am legat de el si o pagina de facebook pentru a insipra si alti pasionati de gatit .
Nu am studii in arta culinare , nu profesez in lumea gastronomiei desi poate ar fi mai profitabil J.
Despre provocarea Cutia Misterelor stiam de ceva vreme,am auzit de ea. Acuma am studiat putin,si am ajuns la initiatoarea acestei provocari Cerasela Badr El-Din cu blogul ei Bunatati de prin lume adunate .
Regulamentul acestei provocari o sa il pun si eu aici :” Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”
Simona Georgescu a fost gazda luni ianuarie pentru Cutia Misterelor si ca raspuns la provocarea ei am postat cateva retete cu vedeta lunii : portocala .Totodata ii multumesc si pe aceasta cale pentru invitatie si pentru propunerea de a fi gazda in aceasta luna . Ii multumesc si Mariei Zambetania.

Acum este randul meu sa va propun o vedeta ,dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor :
1)-carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata)
2)-lapte/iaurt (vegetal sau animal )
3)-crema de branza/branza
4)-oua
5)-ciocolata
6)-orez
7)-vin
8)-citrice
9)-radacinoase (morcov,patrunjel, telina , sfecla etc)
Iar vedeta acestei luni este ANANAS .
Acestea sunt ingredientele propuse de mine, daca e ceva in neregula va rog sa ma atentionati si corectez. Sper ca aceste ingrediente sa va inspire si va doresc spor si pofta buna .

Astept cu nerabdare retetele voastre .

Comentarii

  1. Bun venit alaturi de noi, Anca! Frumoasa cutie ne-ai descoperit! Sa avem spor la treaba! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Laura , astept sa vad ce retete delicioase si ce poze mortale ne aduci

      Ștergere
  2. Bun venit si din partea mea,nu ne cunoastem dar avem timp;frumoase ingrediente,nu prea ma impac eu cu ananasul dar voi incerca sa pregatesc ceva pentru familie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-na Lubita sunt sigura ca veti gati sau prajituri ceva gustos pentru membri familie

      Ștergere
  3. Bun venit, Anca! Iti tin pumnii pentru o parada bogata de martisor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun venit Anca!! Ma bucur tare mult ca ni te-ai alaturat, ti-am mai declarat eu si alta data ca imi place tare mult cum gatesti. Gasesc la tine retete fel de fel, ceea ce ma atrage :))) Cat despre lista lunii februarie nu pot sa spun decat ca este o mare provocare!:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona multumesc pentru aprecieri, sper sa va insipre lista mea

      Ștergere
  5. Bun venit, Ancutule! Faina provocarea, voi participa cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria iti astept retetele cu nerabdare , cu ale tale prezentari deosebite si retete inedite

      Ștergere
  6. Bine-ai venit,Anca! Frumoasa provocare!Iti doresc sa ai o parada luna,cu multe retete delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine v-am gasit . Multumesc , si eu sper sa fie o parada frumoasa

      Ștergere

Trimiteți un comentariu