Pate de nuci

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere , castraveciori murati , ardei copti etc .



Este foarte bun la gust , satios si se poate folosi  pe paine prajita , pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei .

Ingrediente:
-250 gr nuci
-2 fire de ceapa verde
-1 lingura zeama lamaie
-1 lingurita sare
-putin piper
-1 lingura ulei masline (optional)

Mod de preparare
Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare .
Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa  si adaugam sare ,piper si zeama de lamaie.
Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa .

Punem uleiul si ceapa toccata , amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie ,pe bucati de castravete,ardei sau rosii.



Comentarii