Paine de casa cu rosii uscate si cimbru

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat .



Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere.

Ingrediente:
-0.5 kg faina
-250-300 ml apa
-30 gr drojdie
-sare
-50 gr rosii uscate la soare
-50 ml linguri ulei
-1 lingurita zahar
-2 linguri fruze de cimbru
-1 lingurita boia afumata
Mod de preparare
Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea .

 Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin .  Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .


Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .
Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .






  

Comentarii