Eclere cu crema de ananas





Eclerele sunt un desert foarte gustos . Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut . 
Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti . E mult mai simplu de pus cu lingur. Desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi .
Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas . Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.
In luna februarie blogul meu este gazda provocari “Cutia misterelor” iar ingredientul vedetea este ananasul http://ilyanda.blogspot.ro/2016/02/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html

Pt aluatul :
-125 gr faina
-100 gr ulei sau margarina
-250 ml apa
-putina sare
-3 oua mari
Pt crema :
-1 cutie compot de ananas
         -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
-150 gr zahar
-30gr amidon
-3 galbenusuri
-100 ml frisca
-100 gr mascarpone

Mod de preparare

Eclerele 
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului.

Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .
Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui pos
Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade
Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute .
Trebuie coapte cam 30 -35 minute , nu mai putin .


Crema :

Dintr-o conserva de ananas vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop .
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas  o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure
Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam
bine ca sa nu fie gogoloase
Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara .
Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone .
Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa .

Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze