Rulada de porc cu nuci , caise si rosii dezhidratate


O rulada cu nuci , caise si rosii dezhidratate este un aperitiv mai deosebit dar foarte potrivit pentru un platou mare cu aperitive .



De la inceput va spun ca umplutura nu este una legata , de aceea pentru a taia rulada aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit  sau puteti sa puneti in umplutura un ou si o lingura de pesmet pentru a lega compozitia.
Eu am vrut sa se simta aroma de nuca prajita foarte putenic si sa ramana cat mai  crocanta.

Ingrediente:
-500 gr muschiulet de porc
-100 gr nuci prajite si taiate grosier
-100 gr caise dezhidratate feliate
-5-6 bucati rosii dezhidratate feliate  
-sare
-piper
-nucsoara
-1 lingura ulei masline .

Mod de preparare
Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin .
Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava .
Peste carne presaram nucile , caisele taiate in fasii subtiri si rosiile .
Rulam carnea cat mai strans posibil avand grija sa impaturim capetele astfel incat sa nu iasa compozitia .
Asezam rulada intr-o tava , asezonam cu sare si piper deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute .

Lasam sa se raceasca si feliem cu grija . 


Comentarii