Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de portocale

O prajitura tare gustoasa si aspectuoasa care se face relativ usor , nu e foarte dulce si se poate face in portii individuale  sau ca si tort .



Ingrediente :
Pt blat :
-3 oua
-2 linguri de apa
-1 lingurita apa trandafir (optional)
-3 linguri zahar
-30 ml ulei
-4 linguri faina
-1 lingura cacao
-1/2 lingurita scortisoara
-1 plic praf e copt
Pt mouse de ciocolata
-250 ml frisca
-200 gr ciocolata neagra
Pt crema de portocale
-100 ml frisca
-250 grame mascarpone
-100 ml suc de portocale
-2 linguri dulceata de portocale
-3 linguri de zahar (optional)
Pt glazura :
-50 gr unt
-2 linguri frisca
-100 gr ciocolata

Mod de preparare
Blatul :
Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le-am batut impreuna cu zaharul , apa de trandafir , scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul
Adaugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Coacem in cuptorul preincalzit la 170- 180 grade pentru 20 minute (pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea)
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit .
Pentru mouseul de ciocolata incalzim frisca lichida pe foc mic , iar cand e calda adaugam ciocolata rupta bucati si putina sare . Amestecam rapid  avand grija sa nu fiarba pana cand e topita toata ciocolata .
Lasam la racit , trebuie sa se raceasca bine .
Pentru crema de portocale stoarcem suc proaspat si il strecuram .
Batem mascarponele impreuna cu frisca si cu zaharul pana se intareste bine de tot si adaugam sucul de portocale ,amestecand continu . Punem si dulceata de portocale pentru o aroma mai intensa .

Dam crema la frigider.
Daca s-a racit frisca cu ciocolata o batem tare astfel incat sa fie pufoasa dar legata .
Asamblam prajitura :
Peste blat punem jumate din mouse de ciocolata si nivelam , apoi punem crema de portocale toata , nivelam si peste vine din nou mouse de ciocolata .


Punem la frigider dupa ce am nivelat bine si facem glazura .
Pe foc mic punem la incalzit 2 linguri de frisca impreuna cu 50 gr unt nesarat si cu 100 gr ciocolata si amestecam pana cand se topeste ciocolata.
Lasam sa se racoreasca putin si turnam peste prajitura . Intindem glazura cu o spatula sau cu lama unui cutit si punem prajitura la frigider pana se intareste bine (12 ore )
Decorati dupa cum doriti si serviti .

Eu am taiat prajitura in cuburi inainte de a pune glazura si am pus glazura pe fiecare bucata in parte , cam o lingura pe fiecare patrat .



Comentarii