Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Panna Cotta cu portocale si lapte de migdale


O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna .  Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul .



Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii . 



Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html  .
Aceasta frumoasa provocare a fost lansata , asa cum am mai spus, pe blogul  “Bunatati de prin lume adunate”   http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html


Ingrediente:
-250 ml suc proaspat de portocale
-250 ml lapte migdale
-10 gr gelatina
-50 gr fulgi migdale
-2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Mod de preparare
Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit.
Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.
Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina . La fel am procedat cu laptele de migdale .
Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile .
In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste.
Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.
Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca .
Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .