Pentru aluat:
- 250 g faina alba
- 150 g unt
- 80 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 2 linguri dulceata de portocale
- un praf de sare
-1/2 plic praf de copt
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.
Se adauga faina si se omogenizeaza.
Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios .
Se formeaza biscuiti sub forma dorita , dar nu o sa puteti intinde aluatul . Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana .
Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute .
Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste.
Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele .
Imi inchipui ce aroma au fursecurile tale, de la dulceata de portocale.
RăspundețiȘtergereSuper idee!