Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Biscuiti cu cacao





Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade  acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie .
Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta.

Ingrediente:
-250 gr unt la temperatura camerei
-100 gr zahar pudra
-2 oua
-50 gr cacao neagra
-300 gr faina
-praf de sare
-2 lingurite praf de copt (o jumate pachet)

Pt glazura:
-200 gr ciocolata neagra
-50 gr unt

Extra :
-gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
-nuci

Mod de preparare
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul . Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare . Punem cacao, praful de copt si faina .
In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina .
Omogenizam bine si formam o minge de aluat , aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute.
Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul . Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare . Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii . Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute.
Se lasa la racit si apoi ii asamblam .
Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi . Cand am terminat cu toti facem glazura : pe bain marin punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ) . Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura , intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca.
Lasam sa se intareasca glazura si gata , sunt buni de servit.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .