Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie .
Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta.
Ingrediente:
-250 gr unt la temperatura camerei
-100 gr zahar pudra
-2 oua
-50 gr cacao neagra
-300 gr faina
-praf de sare
-2 lingurite praf de copt (o jumate pachet)
Pt glazura:
-200 gr ciocolata neagra
-50 gr unt
Extra :
-gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
-nuci
Mod de preparare
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul . Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare . Punem cacao, praful de copt si faina .
In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina .
Omogenizam bine si formam o minge de aluat , aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute.
Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul . Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare . Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii . Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute.
Se lasa la racit si apoi ii asamblam .
Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi . Cand am terminat cu toti facem glazura : pe bain marin punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ) . Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura , intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca.
Lasam sa se intareasca glazura si gata , sunt buni de servit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu