Biscuiti aperitiv cu cimbru


O reteta de biscuiti sarati , aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci , alune, migdale si un pahar de vin rosu.
Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.



Ingrediente:
-250 gr faina
-3 linguri de cimbru proaspat maruntit
-1 lingurita sar
-1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
-100 gr unt rece
-200 ml smantana
-1 ou

Mod de preparare
In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.


Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.
Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii.

Intindem aluatul pe folie , sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita .
Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute .
Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine , dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati .




Comentarii