Batoane de cocos





O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar . Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao.
Eu am folosit indulcitor GreenSugar .

Ingrediente:
-300 gr fulgi de cocos
-200 ml unt de cocos
-200 ml unt de cacao
-2-3 linguri zahar pudra, indulcitor(optional)
Pt glazurat :
-200 gr ciocolata neagra
-50 gr unt /lapte

Mod de preparare
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc  mic ca sa  devide lichide mai repede.
Intr-un castron punem fulgi de cocos ( eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita , cred ca ar avea o aroma mult mai puternica) .
 Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam . Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.
Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .
Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam .
Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata : incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .
Racim , scoatem din tava , taiem si servim rece .
Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara .





Comentarii

Trimiteți un comentariu