Pui fript by Jamie Oliver


 O minunatie de pulpe de pui mi-au iesit. Reteta pe care vi-o aduc azi este o reteta care necesita timp pentru marinarea carnii ,in rest nu este mult de lucru cu ea,iar rezultatul este yammmmyyyyyyyyyy.
De asemenea este o reteta postata pentru #gatescpentruocarte un proiect Fragedo si Bucataras.ro prin care se va dona o carte pentru fiecare reteta cu pui postata pe situl Bucataras.ro



Ingrediente:
-carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi)
-2 crengute rozmarin
-100 gr sare
-1 lingurita piper negru macinat
-3 frunze dafin
-1 catel usturoi
-500 ml lapte batut
-150 gr faina
-2 lingurita boia de ardei
-1 lingurita pudra de usturoi
-ulei

Mod de preparare
Intr-o cratita mai mare (trebuie sa ne incapa carnea de pui )punem 100 gr sare , crengutele de rozmarin, piper, o lingurita boia , catelul de usturoi feliat, frunzele de dafin si 0.5 litri de apa . Punem pe foc si lasam sa dea in clocot. Mai punem o cana de apa si lasam sa se raceasca.
Pana se raceste apa cu condimentele curatam carnea , o spalam in apa rece si o lasam la scurs putin .

O punem in marinata , si mai adaugam putina apa daca mai trebuie. Carnea trebuie sa fie acoperita. Punem capacul si dam la frigider pentru 10-12 ore.
Dupa 10-12 ore luam carnea de pui din marinata si o punem intr-un alt vas . Turnam peste ea laptele batut si o amestecam bine astfel incat sa fie peste tot cu lapte batut. Mai lasam in vas acoperita inca 4-8 ore.
Intr-un castron punem faina si o amestecam cu pudra de usturoi si boia (se mai pot adauga aici condimentele preferate) .

Pe foc punem la incins un vas mai mare cu ulei , trebuie sa avem ulei mult si sa fie incins cand vom pune carnea.
Mai pregatim o tava pe care o putem pune in cuptor si pornim cuptorul la 180 grade .
Luam bucatile de carne le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc in ulei incins . scurgem de ulei si asezam in tava .

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .
Serviti calde cu garniture si salata .






Comentarii