Tarta frangipane cu pere



Este o tarta de care te indragostesti . Gustul deosebit este dat de  migdale , alune sau nuci de usorul iz de alcool precum si de fructele coapte .


Ingrediente:
Pt aluatul de tarta:
-200 gr faina
-100 gr unt
-1 galbenus
-praf de sare
-1/2 lingurita esenta migdale
Pt umplutura:
-100 gr migdale macinate (nuci, alune , arahide)
-80 gr unt
-2 oua
-80 gr zahar
-2 linguri lichior amaretto
-zeama de la o jumate de lamaie
-pere

Mod de preparare
Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem  faina, praful de sare,untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale . Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30)  intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii , apoi intepam cu furculita si dam la congelator pentru 20 minute .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura .
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar , adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate .
Perele le curatam si scoatem semintele . am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 bucati . Ideea este sa aveti cate o bucata de para in fiecare felie de tarta .
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta .
Scoatem aluatul din cuptor , turnam umplutura si asezam perele .
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute .
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea .





Comentarii