Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa.
Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .
-150 gr nuca de cocos
-2 albusuri
-2 linguri de zahar
-praf de sare
-200 gr zmeura
-200 gr ciocolata 50% cacao
-100 ml lapte
-5 oua
-1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
-1 praf de copt
-150 gr faina
Mod de preparare
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos . Omogenizam si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.
Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou , mixand dupa fiecare pana la incorporare.Adaugam praful de copt si faina si omogenizam .
Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc , apasand usor.
Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu