Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Negresa cu nuca de cocos si zmeura

Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa.
Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .


Ingrediente:
-150 gr nuca de cocos
-2 albusuri
-2 linguri de zahar
-praf de sare

-200 gr zmeura
-200 gr ciocolata 50% cacao
-100 ml lapte
-5 oua
-1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
-1 praf de copt
-150 gr faina

Mod de preparare
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos . Omogenizam  si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.
Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou , mixand dupa fiecare pana la incorporare.Adaugam praful de copt si faina si omogenizam .
Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc , apasand usor.

Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .