Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.



Ingrediente:
-500 gr paste (farfalle)
-500 gr hribi
-1 ceapa
-1 catel usturoi
-50 gr unt
-1 lingura ulei
-100 ml smantana
-sare
-piper
-patrunjel verde
-parmezan

Mod de preparare
Hribi ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.

Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incalzit. Calim ceapa taiata ,adaugam hribi si lasam sa se gateasca pana cand se evapora apa pe care ciupercutele o lasa. Adaugam usturoiul pisat, sarea, piper si smantana si lasam sa se mai gateasca cam 5 minute. 

Oprim focul , adaugam patrunjelul verde tocat grosier ,amestecam de cateva ori si e gata de servit.
Scurgem pastele si asezam pe farfurii .
Deasupra razuim parmezan .



Comentarii