Tort ,, Valurile Dunarii,,







Pentru blat:
  • - 4  oua 
  • -120 gr unt
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -100 gr fructe (mure si struguri)

Pentru crema:
  • -350 ml lapte
  • -3 linguri faina
  • -3 linguri zahar
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -2 lingurite zahar vanilat sau pastaie vanilie

Pt decor
-150 gr ciocolata
Se poate face glazura din : 150 gr ciocolata + 100 ml frisca

Mod de preparare

Blatul: 
Intr-un bol mixam untul ,untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.
Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina  sau folosim hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacao, amestecam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem fructele (eu am folosit mure si struguri) deasupra, apasand usor .
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat sau cu pastaie de vanilie si cand da in clocot turnam amestecul cu faina.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Batem frisca tare sic and crema este rece le amestecam .
Punem crema peste blatul rece si nivelam .
Deasupra putem turna galzura farcuta din 150 gr ciocolata si 100 ml frisca , sau eu am razuit ciocolata .
Punem prajitura la frigider pana in momentul servirii .





Comentarii