Rulada cu cafea si crema de mure

O rulada mov foarte buna si aratoasa. Eu am decorat-o cu mure dar pana cand am scos-o pentru a fi feliata si mancata murele de deasupra au disparut J.





Pt rulada avem nevoie de :
-5 oua
-50 ml ulei
-1lingura cafea solubila
-5 linguri zahar
-6 linguri faina
-esenta de rom
-1/2 plic praf de copt
Pt cremaavem nevoie de :
-250 gr mascarpone
-2 linguri zahar
-100 ml frisca lichida
-100 gr mure

Mod de preparare
Blatul :
Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la final uleiul . Omogenizam si turnam compozitia in tava .
Dam la cuptor (la 180 grade ) pentru 15 minute ,dar pentru siguranta testam blatul daca e copt cu o scobitoare.
Cand este copt scoatem tava din cuptor si lasam cateva minute sa se racoreasca
(5 minute), rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si rulam . Trebuie rulat blatul cat este cald , altfel se va rupe.
Lasam la racit .
Crema:
Mascarponele impreuna cu zaharul il batem pana devine cremos, adaugam murele si frisca. Batem pana frisca se intareste suficient si murele se sparg . Crema va capata o culoare mov foarte frumoasa.
Desfacem blatul din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Rulam si il asezam pe un platou sau tava .

Deasupra punem restul de crema si decoram cu mure , cacao sau altceva .
Punem la frigider pana in momentul servirii.




Comentarii

  1. Buna. Va rog sa scrieti la retete dimensiunea tavilor,temperatura si timpul de coacere. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze