Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Placinta cu branza si stafide

Pentru ca e cald si pentru ca mama avea branza proaspata care se cerea folosita am zis sa fac ceva rapid.


Ingrediente:
-1 pachet foi placinta( Linco)
-0.5 kg branza dulce
-250 gr mascarpone
-2 oua
-100 gr stafide
-esenta rom
-4 linguri de zahar
-optional : menta si/sau  busuioc  si /sau coaja de lamaie

Mod de preparare
Foile de placinta le decongelam .
Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti .
Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca considerati ca mai e nevoie.
Stafidele le punem la inmuiat in esenta de rom .


Pe fundul tavii punem 2 foi de placinta , peste punem 2 linguri mari de branza si intindem usor. Presaram deasupra stafide si frunze rupte de menta sau busuioc , sau coaja razuita de lamaie . Asezam urmatoarele doua foi si din nou branza .

Este important sa impartim cantitatea de branza in atatea straturi cate foi avem , iar pentru a nu se usca foile le acoperim cu un prosop .
Punem foi si umplutura pana le terminam .
Foile de deasupra le ungem cu ulei sau cu unt topit , le crestam cam cat ar fi o bucata si dam tava la cuptor pentru 30-40 minute .


Presarati cu zahar pudra. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .