Clatite aperitiv cu vinete





Ingrediente :
Pt clatite:
-200 gr faina de secara
-300 ml lapte
-sare roz de Himalaya
-2 oua
-1 lingura ulei
Pt umplutura :
-1 vanata mare
-1 fir ceapa verde
-1/2 ardei gras
-1 rosie maricica
-zeama de lamaie
-3 linguri ulei
-sare
-piper

Mod de preparare
Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .
Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa , adaugam ardeiul si rosiile , iar la final punem vanata (fara apa pe care a lasat-o) . Stropim cu zeama de lamaie , de la o jumate de lamaie si mai punem 100 ml lapte . Asezonam cu sare si piper , amestecam si punem capacul. 
Lasam sa se faca la foc mic amestecand din cand in cand .
Acum trecem la pregatirea aluatului de clatite . Intr-un vas punem ouale si le batem usor cu furculita , adaugam sare, jumate din faina si jumate de lapte . Omogenizam si adaugam restul  de faina  lapte si uleiul. Omogenizam bine .

Punem pe foc o tigaie de clatite pe care o lasam sa se incinga si o ungem cu unt sau ulei. Luam din aluat cu un polonic si turnam in tigaie . Intindem aluatul si lasam sa se coaca pe o parte , apoi intoarcem si mai lasam putin .


Luam din aluat si coacem clatita dupa clatita pana se termina aluatul  din castron .
Cand vanata s-a inmuiat oprim focul si incepem sa asamblam aperitivul . Daca doriti se poate adauga in compozitie cateva oua, se va tine mai bine , dar asta ramana la alegerea voastra . 

Luam o clatita si punem in ea compozitia, rulam , punem pe farfurie si servim cu salata de rosii , sau de ce nu cu un sos de iaurt cremos .  


Comentarii