Tort Amandina






Tort amandina

Este o prajitura ciocolatoasa dupa cum stiti , doar ca am optat pentru o umplutura fara unt dar cu multa multa ciocolata .
Va recomand aceasta reteta deoarece este usoara , foarte densa si dulceeeeeeee, chiar daca nu este reteta clasica de amandina .

Ingrediente:

Pt blat:
-6 oua
-170 gr faina
-30 gr cacao
-150 gr zahar
-50 ml ulei
-o lingurita praf de copt
Pentru crema :
-400 ml frisca
-300 gr ciocolata neagra
-praf de sare
Pentru sirop
-200 gr zahar
-200 ml apa
-1 lingurita cafea solubila (dar este optional)
-esenta rom
Pentru glazura:
-100 ml frisca
-100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat:
Faina o amestecam cu cacao si praful de copt
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma .
Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand incet de sus in jos cu o lingura. Adaugam si uleiul .
Turnam aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 24 tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute. Pentru a fi siguri ca este copt eu va sfatuiesc sa faceti testul scobitorii.
Cand este copt il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe orizontala . Blatul se taie mai bine a doua zi .
Pregatim siropul : caramelizam zaharul pana cand are o culoare aurie si adaugam apa , il lasam sa se topesca tot zaharul pe foc. Adaugam cafeau si romul . Lasam siropul la racit .
Insiropam blaturile bine cu siropul rece .

Crema :
Intr-un vas punem frica pe foc . O lasam la incalzit ,dar sa nu fiarba si adaugam in ea ciocolata rupta bucati . Amestecam pana cand se topeste ciocolata . O lasam la racit in frigider cateva ore sau in congelator cam o jumate de ora,si o batem cu mixerul cam 3 minute pana devine cremoasa.
Pe un platou punem primul blat insiropat si punem pe el ¾ din crema . Nivelam si deasupra asezam al doilea blat . Dam la frigider pana cand facem glazura.

Pregatim glazura : frisca o incalzim impreuna cu ciocolata sic and este toata ciocolata topita turnam peste tort. Cu un cutit sau cu o spatula nivelam glazura si o intindem pe tot tortul.
Dam la frigider pana se intareste glazura .
Ornam cu restul de crema si cu frunze de menta.



Comentarii

Trimiteți un comentariu