Rulada cu cirese




Imi place sa fac rulade si de aceea combin tot felul de chestii si incerc sa le fac sa arate cat mai apetisant .
Aveam intr-un castron niste cirese amare ramase si care incepeau sa se strice , asa ca m-am gandit la rulada umpluta cu multe multe cirese .

Ingrediente:
Pt rulada:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri faina
-1 lingura cacao
-50 ml ulei
-1/2 lingurita praf de copt
Pt umplutura:
-250 gr mascarpone(o cutie)
-250 ml frisca
-aproximativ 300 gr cirese fara sambure

Mod de preparare
Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate , adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul .

Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam , iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .
Turnam in tava , nivelam 
si dam la cuptor pentru 15-20 minute .
Pana se coace rulada noastra pregatim un prosop de bucatarie curat . Cand este gata ,pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea,scoatem din cuptor , rasturnam pe prosop si rulam . Atentie ca sa o putem rula fara sa se rupa trebuie sa fie calda .


Lasam la racit.
Cand este rece rulada facem umplutura :
Intr-un bol punem frisca si mascarponele si batem pana cand se intareste . Daca doriti aici puteti adauga zahar , dar asta este in functie de gustul d-voastra.
Desfacem din prosop rulada si o umplem cu ¾ din crema . Nivelam bine umplutura si punem in mijloc cate cirese doriti .

 Rulati si asezati pe platou . Eu am pus atat de multe cirese si crema incat la rulada mea  doar s-a atins aluatul .  Cu restul de crema decorati dupa cum doriti .
Punem la rece si servim cu placere



Comentarii