Negresa mentolata cu rubarba si crema de vanilie




Uneori o prajitura simpla si comuna o putem transforma intr-una care sa te faca sa spui wow . Asa s-a intamplat cu negresa mea , pe care am facut-o cu ciocolata mentolata si alaturi de ea am pus rubarba aromata si crema de vanilie .

Ingrediente:
Pt blat :
-5 oua
-100 gr cicocolata cu menta
-100 gr unt
-3 linguri zahar
-8 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
Pt crema :
-3 galbenusuri
-500 ml lapte
-2 linguri faina
-100 ml frisca
-1 pastaie vanilie
-3 linguri de zahar
Pt rubarba
-3 tije de rubarba
-0,5 cm ghimbir
-2 linguri zahar
-1 portocala

Mod de preparare
Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.
Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba: taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie suprapuse. Presaram deasupra zahar, ghimbir taiat marunt sau razuit si sucul de la o portocala.

Pornim cuptorul la 180 grade si cand este cald punem rubarba pentru 10 minute , pana cand se inmoaie .
Luam ciocolata rece, la temperature camerei , si cu mixerul incorporam ouale , amestecand bine dupa fiecare .
Adaugam zaharul, faina si praful de copt .
Omogenizam bine si turnam intr-o tava de 20 x30 pe care am pregatit-o in prealabil. Coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Acum avem rubarba si negresa gata , asa ca vom face o crema de vanilie .
Intr-un vas punem ouale , zaharul si faina si omogenizam. Usor incepem sa adaugam laptele si la final punem pastaia de vanilie taiata in jumate pe lungime .
Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se face ca si o smantana mai groasa. Mai puteti adauga zahar , asta daca doriti mai dulce .
Racim rapid , in apa rece si cand este rece adaugam smantana . Batem cu mixerul pana se aereaza putin , va fi usor pufoasa .
Portionati negresa , asezati bucati pe farfurie , peste ea puneti crema aromata si langa bucati de rubarba.
Serviti cu drag .




Comentarii

Trimiteți un comentariu