Tarta cu capsuni si ciocolata





Asa-i ca va place ciocolata ? Daca da atunci in combinatie cu capsuni o sa fie un deliciu.Piata incepe sa se umple de miros de capsuni si ar fi pacat sa nu profitam de aroma si dulceata lor la maxim . 

Pt Blat:
-250 gr biscuit
-125 gr unt la temperature camerei
Pt umplutura:
-400 ml frisca
-250 gr ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
-10 gr gelatina
-250 gr capsuni sau cati incap in tava de tarta
Extra:
-100 gr ciocolata+2 linguri lapte

Mod de preparare
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm
Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .In loc de 125 gr unt se poate pune 50 gr unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .
Dam la rece si vom pregati umplutura.
Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.


Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si uscati peste biscuiti  turnam umplutura si dam din nou la frigider .

Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Deasupra ornam cu capsuni feliati .




Comentarii