Un meniu de weekend si nu numai , oricum un preparat de savurat in liniste alaturi de cei dragi voua . Am facut de aceasta data somonul la cuptor in sos de verdeturi si cartofi noi cu rozmarin.
-400 gr file de somon
-1 fir de usturoi verde sau 3 catei usturoi vechi
-1 legatura patrunjel verde
-zeama de la o lamaie
-1 lingurita de mustar cu boabe intregi
-sare
-piper
-1 lingura ulei masline
Pt cartofi :
-6 cartofi noi (500-1000gr )
-frunzulite de rozmarin
-ulei masline
-sare
Mod de preparare
Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte .
In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare , piper, patrunjelul verde,ulei de masline si zeama de lamaie si pornim blenderul pana obtinem un sos.
Asezam fileurile de somon intr-un vas rezistent la cuptor si peste el punem pasta verde .
Cartofii ii spalam si curatam , ii taiem cubulete si asezonam cu sare . Stropim cu ulei de masline , asezam deasupra frunzulitele de rozmarin si sunt gata de dat la cuptor .
Dam cele doua vase la cuptorul preincalzit la 180 grade .
Serviti cald .
Comentarii
Trimiteți un comentariu