O reteta simpla , dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau , de ce nu se poate pune intr-o forma de chec.
-2 oua
-1 lamaie(coaja si zeama)
-1 lingurita praf de copt
-100 gr zahar
-200 ml iaurt
-170 gr faina
-50 ml ulei
Pt crema :
-100 ml mascarpone+100 ml frisca
Mod de preparare
Pregatim formele de guguluf sau de briose . Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt .
Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie,uleiul,faina si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt .
Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.
Dam la cuptorul preincalzit la 180grade pentru 15-20 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu crema.
Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.
In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu