Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Lapte de cocos


 In ultima vreme am incercat multe retete din care am exclus lactatele din lapte de vaca si capra precum si carnea . Sunt multumita de retete si cred ca as putea sa renunt destul de usor la carne si lapte , dar nu o voi face .
Voi incerca sa renunt la ele doar partial si sa le consum mai rar decat o faceam pana acum.
Uitandu-ma prin magazine am vazut lapte de ovaz, de orez, de soia , de migdale dar si lapte de cocos.
Daca dati o cautare pe net o sa gasiti multe retete , cam toate au acelasi principiu . Unii enumara beneficiile nucii de cocos in alimentatie, altii fac si unt si fulgi . Eu am incercat si va arat si voua ce a iesit.


Ingrediente:
-1 nuca de cocos
-2 pahare apa calduta
-vanilie, scortisoara etc
-miere de albine (optional)

Mod de preparare
Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.
Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem foflosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.
Noi l-am baut proaspat facut , deci nu a fost cazul de stat in frigider.
Restul de nuca se poate folosi la prajituri  . Eu am pus-o in congelator si o voi fofosi candva. 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .