Voi incerca sa renunt la ele doar partial si sa le consum mai rar decat o faceam pana acum.
Uitandu-ma prin magazine am vazut lapte de ovaz, de orez, de soia , de migdale dar si lapte de cocos.
Daca dati o cautare pe net o sa gasiti multe retete , cam toate au acelasi principiu . Unii enumara beneficiile nucii de cocos in alimentatie, altii fac si unt si fulgi . Eu am incercat si va arat si voua ce a iesit.
-1 nuca de cocos
-2 pahare apa calduta
-vanilie, scortisoara etc
-miere de albine (optional)
Mod de preparare
Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.
Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.
Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.
Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .
Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem foflosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.
Noi l-am baut proaspat facut , deci nu a fost cazul de stat in frigider.
Restul de nuca se poate folosi la prajituri . Eu am pus-o in congelator si o voi fofosi candva.
Comentarii
Trimiteți un comentariu