Conopida prajita cu chimion, coriandru si migdale

Stiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane, salata sau piure . Am vazut reteta in cartea Cum sa devii un bucatar mai bun si m-am pus pe treaba .


Ingrediente:
-1 conopida
-2 lingurite seminte de chimion
-1 lingurita seminte coriandru
-1/2 lingurite fulgi de ardei iuti sau ardei iute
-coaja rasa de la o lamaie si zeama de la ea
-2 linguri ulei masline
-50 gr unt
-100 gr migdale
-sare

Mod de preparare
Conopida o curatam de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale.
O scurgem de apa si o lasam deoparte sa se usuce putin , altfel nu se va rumeni.
Untul il topim si il amestecam cu uleiul de masline .
Semintele le punem intr-un mojar si le pisam impreuna cu putina sare , fulgi de ardei iute si migdalele . Eu am folosit fulgi de migdale si a fost usor de zdrobit . Daca aveti migdale intregi atunci taiati-le cu cutitul cat mai marunt.
Intr-o tigaie antiaderenta calda si uscata punem semintele , la foc mic ca sa se rumeneasca.
Bucatile de conopida le trecem prin untul amestecat cu uleiul de masline si le punem in tigaie peste semintele rumenite.

 Lasam cateva minute dupa care adaugam seama si coaja de lamaie , mai lasam 1 minut si introducem tigaia tigaia in cuptorul incins la 200grade.
Eu nu am o tigaie pe care sa o pot pune in cuptor asa ca le-am golit intr-o tava astfel incat bucatile de conopida sa nu se suprapuna. Si le-am lasat 15 minute sa se faca. 

P.S puteti sa puneti ardei iuti in loc de fulgi, eu am pus doar pentru aroma . In cartea lui spune ca merg 1-2 ardei iuti rosii uscati . 


Comentarii