Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Conopida prajita cu chimion, coriandru si migdale

Stiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane, salata sau piure . Am vazut reteta in cartea Cum sa devii un bucatar mai bun si m-am pus pe treaba .


Ingrediente:
-1 conopida
-2 lingurite seminte de chimion
-1 lingurita seminte coriandru
-1/2 lingurite fulgi de ardei iuti sau ardei iute
-coaja rasa de la o lamaie si zeama de la ea
-2 linguri ulei masline
-50 gr unt
-100 gr migdale
-sare

Mod de preparare
Conopida o curatam de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale.
O scurgem de apa si o lasam deoparte sa se usuce putin , altfel nu se va rumeni.
Untul il topim si il amestecam cu uleiul de masline .
Semintele le punem intr-un mojar si le pisam impreuna cu putina sare , fulgi de ardei iute si migdalele . Eu am folosit fulgi de migdale si a fost usor de zdrobit . Daca aveti migdale intregi atunci taiati-le cu cutitul cat mai marunt.
Intr-o tigaie antiaderenta calda si uscata punem semintele , la foc mic ca sa se rumeneasca.
Bucatile de conopida le trecem prin untul amestecat cu uleiul de masline si le punem in tigaie peste semintele rumenite.

 Lasam cateva minute dupa care adaugam seama si coaja de lamaie , mai lasam 1 minut si introducem tigaia tigaia in cuptorul incins la 200grade.
Eu nu am o tigaie pe care sa o pot pune in cuptor asa ca le-am golit intr-o tava astfel incat bucatile de conopida sa nu se suprapuna. Si le-am lasat 15 minute sa se faca. 

P.S puteti sa puneti ardei iuti in loc de fulgi, eu am pus doar pentru aroma . In cartea lui spune ca merg 1-2 ardei iuti rosii uscati . 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .