Chiftelute din naut


O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.


Ingrediente:
-250 gr naut fier
-1 fir usturoi verde
-3 fire de ceapa verde
-patrunjel
-marar
-1 lingurita seminte chimen macinate
-sare
-piper
-2 linguri faina de secara/naut/grau
-1 lingura ulei de susan
-100 gr seminte susan sau/si amestec de seminte

Mod de preparare
Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .


Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.
Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. 

Omogenizam bine .
Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .

Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt  si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.
Se pot praji in ulei .

Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura . 
Optional se poate adauga si morcov razuit. Binenteles puteti folosi condimentele preferate  de voi si se pot praji in baie de ulei . Sunt mai gustoase prajite in ulei dar mai putin sanatoase . Incercati ambele variante . 

Comentarii