Salata de brocoli cu tofu


O reteta de salata foarte gustoasa si potrivita pentru zilele de post. Este rapida si indicate doar daca va place brocoliJ .
Atentie mare cand cumparati brocoli sa fie verde intens si cat mai putin inflorit . Daca deja isi schimba culoarea si devine galbui mai bine cautati in alta parte . sa nu fie patat si la codita sa arate cat mai proaspat.


Ingrediente:
-500 gr brocoli
-250 gr tofu
-ghimbir ( 1 lingurita)
-1 catel de usturoi
-o jumate de ceapa mare
-2 rosii maricele
-50 ml ketchup de casa sau bulion
-50 ml ulei masline sau floarea soarelui.
-sare
-piper
Extra: 50 gr seminte dovleac

Mod de preparare
Intr-o oala cam de 2 litri punem brocoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi aldente , daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie lasat , dar se va desface si va avea tendinta sa se faca piure).
Pana fierbe brocoli punem intr-o tigaie sau wok uleiul la incins si calim usor ceapa taiata solzisori , usturoiul pisat si ghimbirul dat pe razatoare. 

 Punem tofu si lasam sa se rumeneasca putin in uleiul incins si sa ia din aromele in tigaie. 

Punem bulionul sau ketchupul de casa si lasam sa dea cateva clocote.

Punem buchetele de brocoli si amestecam usor sa nu le zdrobim. 

Oprim focul , asezonam cu sare si piper (trebuie sa tineti cont ca tofu este sarat ), punem rosiile taiate cubulete si turnam intr-un bol de salate.
Deasupra presaram seminte de dovleac prajite si servim cald .




Comentarii