Prajitura cu jeleu de piersici

Va propun o prajitura usoara , foarte racoritoare ,nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit , dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua .


Ingrediente:
Pt blat:
-125 gr faina (+,- 50 gr)
-30 gr cacao
-150 gr zahar
-1 ou
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingurita bicarbonate
-50 ml ulei
-100 ml iaurt Pilos
-75 ml cafea
Pt jeleu:
-720 ml compot  piersici
-10 gr gelatina (6 foi)
Pt crema:
-200 ml frisca
-250 gr mascarpone
Pt décor
-ciocolata neagra
-fulgi de migdale

Mod de preparare:
Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede( oul, iaurtul, uleiul,cafeau) .
Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine . Daca vi se pare ca e prea moale compozitia ( in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina ) . Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )
Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) .

 In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba . Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel .
Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema . Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider. 



Comentarii