Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Prajitura cu jeleu de piersici

Va propun o prajitura usoara , foarte racoritoare ,nu foarte dulce dar gustoasa. Blatul este un blat mai putin obisnuit , dar eu il prefer pe aceasta in defavoarea blatului clasic cu multe oua .


Ingrediente:
Pt blat:
-125 gr faina (+,- 50 gr)
-30 gr cacao
-150 gr zahar
-1 ou
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingurita bicarbonate
-50 ml ulei
-100 ml iaurt Pilos
-75 ml cafea
Pt jeleu:
-720 ml compot  piersici
-10 gr gelatina (6 foi)
Pt crema:
-200 ml frisca
-250 gr mascarpone
Pt décor
-ciocolata neagra
-fulgi de migdale

Mod de preparare:
Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede( oul, iaurtul, uleiul,cafeau) .
Incet turnam ingredientele umede peste cele uscate si omogenizam bine . Daca vi se pare ca e prea moale compozitia ( in functie de iaurtul folosit se poate sa difere putin cantitatea de faina ) . Trebuie sa avem o compozitie ca de chec. Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute , dar de siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pregatim jeleul de piersici (puteti folosi alte fructe )
Cu ajutorul unui blender vertical facem compotul de piersici piure (cu sirop cu tot) .

 In 50 ml apa punem gelatina la inmuiat si apoi o punem pe foc pana se dizolva dar fara sa fiarba . Luam cu o lingura din piureul de fructe si adaugam peste gelatina si apoi turnam toata gelatina in piure amestecand rapid cu un tel .
Cand blatul este copt si racit turnam jeleu peste blat si dam la frigider pana cand se intareste .

Crema de mascarpone o facem doar in momentul in care jeleu este tare si putem sa punem peste el crema . Batem mascarponele cu frisca pana cand se intareste si nivelam peste jeleu. Gustati si adaugati zahar daca credeti ca e necesar.

Deasupra presaram ciocolata razuita si fulgi de migdale si punem din nou la frigider. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .